Кламер БГ - Новини: Двама са арестувани за кражба на тръби от кислородната инсталация на болницата в Ямбол

Двама са арестувани за кражба на тръби от кислородната инсталация на болницата в Ямбол

България

|
Четв, 08 Юли 2021г. 15:20ч.
Двама са арестувани за кражба на тръби от кислородната инсталация на болницата в Ямбол

Кислородната инсталация на болницата, Снимка: Нова телевизия

Двама души са арестувани заради кражба на тръби от кислородната инсталация на ямболската болница, съобщи МВР. Задържаните са 31-годишен от Ямбол и 18-годишен от Бургас. И двамата са криминално проявени. Повдигнати са им обвинения и са задържани за 72 часа от прокуратурата.

За кражбата се разбра в сряда. От лечебното заведение разказаха, че са изпаднали в критична ситуация, тъй като на практика е било спряно подаването на кислород към болничните стаи. Лекарите бяха принудени да спрат и операциите.

Инсталацията на ямболската болница е монтирана в двора. Оттам, по медни тръби, кислородът се вкарва в сградите и се разпределя по стаите. Заради кражбата медицинският персонал е бил принуден спешно да докара преносими кислородни уреди при нуждаещите се пациенти. Една от болните е била преместена в друга болница.

"Трябваше много спешно да обезпечим всички интензивни звена в лечебното заведение. Добрата новина е, че покрай ковид пандемията голяма част от отделенията разполагат с кислородни бутилки и кислородни концентратори. Може би това ни помогна всичко да се случи много бързо", разказа пред Нова телевизия зам.-шефът на болницата Валентин Вълчев.

mediapool.bg