Кламер БГ - Новини: Над 300 кг с нелегален тютюн са задържани в Казанлък

Над 300 кг с нелегален тютюн са задържани в Казанлък

България

|
Четв, 06 Апр 2023г. 12:20ч.
Над 300 кг с нелегален тютюн са задържани в Казанлък

Над 300 кг с нелегален тютюн са задържани в Казанлък

Няколко души са задържани при специализирана полицейска операция в Казанлък, предаде БГНЕС.

На две места в града има акция и спрени автомобили. От единия, който е спрян в северния край на града, са извадени десетки черни чували. В чувалите е открит нелегален тютюн, който по първоначални данни е над 300 кг. В западната част на града е другият претърсван автомобил.

Претърсва се и адрес в град Крън. В частния имот е разкрит нелегален цех за производство на цигари. Открити са още тютюневи изделия и машини за производство, които са били в мазето. Общо са задържани близо половин тон безакцизни тютюневи изделия, предаде Нова телевизия.

Има задържани и при полицейската акция по линия на телефонните измами, която се провежда на територията на област Велико Търново, предава "Фокус".

Няколко души са отведени в Районното управление в Горна Оряховица. Градът е бил блокиран от полиция и жандармерия още от сутринта.

Извършени са претърсвания на адреси на хора, за които има данни, че се занимават с тази дейност.

Действията се извършват съвместно с прокуратурата. Операцията се провежда едновременно в няколко области на страната.

На проверяваните за телефонни измами в Русе и Велико Търново е направена задълбочена проверка в НАП по отношение на имотното състояние на лицата и техните близки, а в Регионалната дирекция за национален строителен контрол по отношение на евентуално незаконно построените им къщи, предаде БНТ.

mediapool.bg