Кламер БГ - Новини: Двама арестувани след нападение срещу полицаи в Мъглиж

Двама арестувани след нападение срещу полицаи в Мъглиж

България

|
Пон, 29 Окт 2018г. 08:57ч.
Двама арестувани след нападение срещу полицаи в Мъглиж

Двама души са задържани, а един се издирва след акция на жандармерията в неделя през нощта в ромския квартал на Мъглиж, съобщи МВР. Преди това шестима полицаи бяха ранени при нападение в квартала. Полицаите са се опитали да задържат участници в нелегални кушии с каруци между селата Черганово и Овошник край Казанлък.

Полицаите са влезли в ромската махала заради мъж, който е оказал съпротива при проверка по-рано през деня. Нападението срещу полицаите станало веднага след ареста на заподозрения. В момента, в който униформените служители са излизали заедно с арестанта, били нападнати с камъни от жителите на квартала.

Шестима от пострадалите служители на МВР са прегледани в болница. Те са с леки наранявания.

“За пореден път ставаме свидетели на агресия спрямо полицаи, защото някои граждани се чувстват недосегаеми и си позволяват да не спазват закона. Но полицията може и има капацитета да задържа всеки нарушител“, каза шефът на полицията в Стара Загора Георги Хаджиев, цитиран от БНР.

Комисарят обясни, че полицията е реагирала на получени в Казанлък два сигнала за незаконни кушии. Полицаите са отишли, за да предотврати евентуална катастрофа между двете села. В Мъглиж е спокойно и се налага ред със съдействието на жандармерията, съобщава МВР..

Има данни, че катастрофата с двама загинали в събота е причинена от каруца без светлини и опознавателни знаци, като тя също е била управлявана от роми. Заради този трагичен инцидент в Казанлък в понеделник е ден на траур.

mediapool.bg