Кламер БГ - Новини: Данъчните успяха да запечатат хотел "Маринела" в София

Данъчните успяха да запечатат хотел "Маринела" в София

България

|
Пет, 30 Ноем 2018г. 14:38ч.
Данъчните успяха да запечатат хотел "Маринела" в София

Националната агенция по приходите (НАП) най-накрая успя да се пребори в съда за запечатването на хотел "Маринела" за срок от една седмица. През август хотелът на обвиняемия бизнесмен Ветко Арабаджиев се оказа в центъра на разследване за укриване на данъци и пране на пари.

Данъчните запечатваха на два пъти сградата през октомври, но първоинстанционният Административен съд – София град отменяше мерките. Сега второто затваряне на хотела е потвърдено от Върховния административен съд (ВАС) и е окончателно.

ВАС мотивира мярката с нуждата да се защити интересът на държавния бюджет за законосъобразно регистриране и отчитане на приходите. Данъчните са представили пред съда доказателства за касов апарат в хотел, който не е бил свързан със системата на НАП.

Още през септември ръководството на хотела разпространи позиция, че е взело мерки за отстраняване на нарушенията, а необходимите документи са внесени в приходната агенция.

В края на август разследващите арестуваха сина на Ветко Арабаджиев - Вълчо, по дело за пране на пари и данъчни престъпления. Самият Арабаджиев - баща и съпругата му се издирват с европейска заповед за арест. Специализираният наказателен съд запорира банкови сметки, дружествени дялове и имоти на семейство Арабаджиеви.

mediapool.bg