Кламер БГ - Новини: Даниела Дариткова от ГЕРБ се оттегля от участие в изборите

Даниела Дариткова от ГЕРБ се оттегля от участие в изборите

България

|
Вт, 12 Окт 2021г. 13:35ч.
Даниела Дариткова от ГЕРБ се оттегля от участие в изборите

Даниела Дариткова от ГЕРБ се оттегля от участие в изборите

Бившият депутат и бивш председател на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова се отказва от политиката.

"Водена от убеждението, че политиката трябва да лекува болните обществени проблеми, смятам, че е настъпил моментът да се оттегля от участие в предстоящите избори като кандидат за народен представител. В сложната политическа ситуация и епидемична обстановка лекарските ми умения ще са по-полезни на хората ", написа Дариткова във Фейсбук.

От думите ѝ се разбира, че сега тя ще се концентрира над медицината.

"Първото ми обещание, като депутат беше, че няма да сменя телефонния си номер и няма да изоставя пациентите си. Не се отклоних от него и не съм спирала да работя в лекарската си практика. Винаги съм заявявала, че не съм професионален политик и в един момент ще се върна към житейския си избор – медицината.", посочи Дариткова.

"Дванадесет години имах честта и отговорността да представлявам интересите на избирателите в Смолянска област в българския парламент. Била съм мажоритарен кандидат на ГЕРБ в изборите през 2009 г., пет пъти водач на листата в Смолянска област, три пъти председател на Комисията по здравеопазване и председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в 44-то Народно събрание. Печелили сме доверието на избирателите в изборите и сме изпълнявали поетите ангажименти", написа още тя.

В неделя от ГЕРБ обявиха водачите на листите си за предстоящия парламентарен вот. От списъка липсваха имената на Дариткова и на бившия спортен министър Красен Кралвев.

През 2019 година Даниела Дариткова наследи Цветан Цветанов като шеф на парламентарната група на ГЕРБ, след като той се отказа от ръководните си постове в партията заради скандала Апартаментгейт. След първите парламентарни избори тази година обаче председател на групата на ГЕРБ стана Десислава Атанасова.

mediapool.bg