Кламер БГ - Новини: Даниел Чипев става главен продуцент на новините на БНТ

Даниел Чипев става главен продуцент на новините на БНТ

България

|
Пет, 04 Окт 2019г. 17:38ч.
Даниел Чипев става главен продуцент на новините на БНТ

Даниел Чипев, който напусна БНТ, за да стане главен изпълнителен продуцент на новините на Нова тeлевизия, се връща в обществената телевизия. От следващата седмица той ще е главен продуцент на новините в БНТ.

Преди две години Чипев се премести в Нова телевизия по покана на бившата си шефка в БНТ Вяра Анкова, която в момента е изпълнителен директор на частната медия. Тогава той замени Дарина Сарелска, която се "раздели" с Нова телевизия малко след скандала, избухнал заради твърдения на Васил Иванов за налагана от нейна страна цензура.

Анкова и Чипев работеха заедно в обществената телевизия, където той беше шеф на новините.

Напускането на Чипев е поредната кардрова промяна в Нова телевизия, след като тя беше придобита от Кирил и Георги Домусчиеви, а кадарът на свързаната с Делян Пеевски „Канал 3“ Миляна Велева, стана директор на новините в медията.

Даниел Чипев започва кариерата си през 1997 г. като вътрешнополитически репортер в Ефир 2 на БНТ. От 2000 г. до 2003 г. работи в телевизия „Ден“ като политически репортер, а от 2003 до 2004 г. е в Нова телевизия. След завръщането си в БНТ става един от водещите на ранната емисия „По света и у нас” от 18:00 часа в момента на нейното създаване. Впоследствие е водещ и на централната емисия в 20:00 часа. През 2010 г. е назначен за изпълнителен продуцент на новините в БНТ, а през 2013 г. продуцира следобедния публицистичен блок „Още от деня”. От 2013 г. оглавява дирекция „Информация” на националната телевизия. Дипломира се в СУ „Св. Климент Охридски“ с магистърска степен по телевизионна журналистика.

В момента главен продуцент "Новини" в обществената телевизия е Георги Младенов.

В БНТ от около месец се е върнала и Мария Чернева. Тя напусна телевизията миналата година в знак на несъгласие с решението на ръководството да ѝ бъде отнет ресорът, което било съпроводено с "публична екзекуция" пред цялата редакция.

mediapool.bg