Кламер БГ - Новини: ДБ подаде сигнал до Рашков за пристанището на Доган в “Росенец“

ДБ подаде сигнал до Рашков за пристанището на Доган в “Росенец“

България

|
Ср, 17 Ноем 2021г. 11:43ч.
ДБ подаде сигнал до Рашков за пристанището на Доган в “Росенец“

ДБ подаде сигнал до Рашков за пристанището на Доган в “Росенец“

"Демократична България“ подаде сигнал до служебния вътрешен министър Бойко Рашков с искане за пълна проверка на строежа на огромния кей и пристанището пред резиденцията на Ахмед Доган в парк "Росенец“. Това се случи, след като прокуратурта мотае случая от близо година и половина.

Ивайло Мирчев (Да, България) иска от МВР да провери как областният управител на Бургас Вълчо Чолаков е актувал и деактувал пристанището пред резиденцията, като междувременно размерите са увеличени драстично.

"Демократична България“ иска да знае дали има законно издадени документи за строителството на съоръжението, както и дали е действал законно нотариусът, прехвърлил собствеността на фирмата “Хермес солар“.

Интересен е въпросът защо бургаският кадастър първо изтрива кея от своите карти, но след това го връща отново.

През юли миналата година прокуратурата обяви, че започва мащабна проверка на редица обекти край морето, сред които бе обитавания от почетния лидер на ДПС Ахмед Доган парк "Росенец"

Държавното обвинение реши да се задейства, след акцията на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов на плажа на парк "Росенец". След това прокуратурата внезапно "прогледна", че в регионалното министерство липсва одобрен инвестиционен проект за изграждане на пристанищен обект на територията на парк "Росенец“.

Ставаше дума именно за удължаването на кея с близо 200 метра и разширяването на яхтеното пристанище на сараите.

През миналото лято и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който е от Бургас, каза, че яхтеният кей край сарая на Доган е незаконен. И досега обаче прокуратурата не е съобщила какво прави по този случай.

mediapool.bg