Кламер БГ - Новини: Д-р Кунчев опроверга Борисов и фалшивите новини за здравословното му състояние

Д-р Кунчев опроверга Борисов и фалшивите новини за здравословното му състояние

България

|
Пет, 12 Ноем 2021г. 15:46ч.
Д-р Кунчев опроверга Борисов и фалшивите новини за здравословното му състояние

Д-р Кунчев опроверга Борисов и фалшивите новини за здравословното му състояние

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев опроверга в петък бившия премиер Бойко Борисов и набиращите скорост фалшиви новини относно здравословното му състояние.

“Скъпи приятели, колеги , а и неприятели! Съжалявам, че Ви занимавам с моята личност, но лъжите и конспирациите станаха твърде нагли. Не съм в болница, още по-малко пък съм интубиран, нещо повече - имам нахалството да не съм и умрял! Не съм постъпвал на болнично лечение през последните две години, не съм с инфаркт, нито с инсулт”, написа Кунчев в петък в профила си във Фейсбук.

От седмици в социалните мрежи и форуми на медии се тиражират фалшиви новини и спекулации около здравословното състояние на Кунчев, който се самоизолира със симптоми на Covid-19 на 12 октомври. Сред тиражираните спекулации по негов адрес са, че е в тежко състояние и дори, че е починал. А бившият премиер Бойко Борисов обяви в четвъртък, че Кунчев е в болница.

В поста си във Фейсбук Кунчев уточнява, че благодарение на ваксинацията е изкарал сравнително лек Covid, а сега се възстановява у дома.

“На моята възраст - карам 63 години, диагнози - хипертония, диабет, ритъмни нарушения - едно дори и средно тежко Covid заболяване със сигурност щеше да ме отнесе! Ето защо дължа живота си на ваксинацията и в това няма никакво съмнение. Ако си бях направил и третата игла - вероятно щях да избягна и това премеждие, но ще го направя скоро след пълното възстановяване", посочва Кунчев.

“Прилагам видеото за да демонстрирам докъде може да стигне грозната, нагла и безумна антивирусна пропаганда! Насладете се на манипулациите, които тя произвежда ежедневно.

Не бъдете лековерни, направетет най-доброто за себе си - имунизирайте се!”, допълва Кунчев.

mediapool.bg