Кламер БГ - Новини: Григор Димитров се отказа от участие в Париж

Григор Димитров се отказа от участие в Париж

Спорт

|
Съб, 31 Окт 2020г. 19:17ч.
Григор Димитров се отказа от участие в Париж

Григор Димитров няма да участва в турнира от сериите "Мастърс" в Париж. Това стана ясно от съобщение на организаторите на турнира. Те съобщиха, че на мястото на българина ще играе Душан Лайович от Сърбия.

Новината дойде часове след като най-добрият български тенисист загуби от британеца Дан Еванс с 6:7, 6:4, 3:6 и отпадна в четвъртфиналната фаза на турнира във Виена.

Не е ясна причината за отказа на Димитров от "Мастърса" в Париж, където миналата година достигна до полуфинал.

Така българинът стана поредният тенисист, който се отказва от участие в Париж. Преди него това направиха Доминик Тийм, Кристиан Гарин, Фернандо Вердаско, Беноа Пер, Роберто Баутиста Агут, Сам Куери, Кайл Едмънд, Гаел Монфис, Денис Шаповалов и Кей Нишикори. Световният №1 Новак Джокович също няма да играе в Париж.

Междувременно "Break Point/Точка за пробив" разкри коя е била тайнствената красавица в ложата на Григор Димитров на турнира във Виена. Оказва се, че това е 27-годишната Лолита Османова, дъщеря на руския олигарх Елдар Османов.

В трите дни, в които най-добрият български тенисист игра в австрийската столица, край щаба му - съставен от баща му Димитър и личния мениджър Георги Стоименов, камерите на няколко пъти улавяха непозната у нас тайнствена дама.

Лолита Османова живее в Монако, където от години живее и Димитров. Тренирала е тенис, а сега ръководи собствен бизнес. Османова има и огромно имение край Лос Анджелис - другото място, където прекарва най-много от времето си българската звезда в тениса.

Руската красавица влезе в заглавията на световните новини преди три години, когато се омъжи за Гаспар Авдолян, който е син на друг руски милиардер - Алберт Авдолян. Цялото тържество тогава е било за над 10 милиона долара, като на него пя Лейди Гага, а роклята на булката бе оценена на около 500 000 долара. Бракът обаче продължи малко повече от година.

Григор Димитров официално не е коментирал новината. В Инстаграм профилите на двамата няма нито една тяхна обща снимка.

Името на Османова не бе свързвано с това на Димитров до вчера, когато социалните медии гръмнаха, че тя е жената до щаба му на турнира във Виена.

mediapool.bg