Кламер БГ - Новини: България победи Гибралтар с 3:0

България победи Гибралтар с 3:0

Спорт

|
Ср, 11 Ноем 2020г. 21:49ч.
България победи Гибралтар с 3:0

България победи Гибралтар с 3:0 в приятелски мач, игран на Националния стадион "Васил Левски“. "Лъвовете" стигнаха до успеха с голове през първото полувреме.

Александър Цветков откри резултата още в петата минута, а гостите имаха претенции за това, че вратарят им след стълкновение лежеше по време на атаката.

В 15-ата минута Георги Йомов покачи на 2:0, а в самия край на полувремето Димитър Илиев с глава прониза за трети път вратата на Гибралтар, който така и не създаде нито една възможност пред българската врата.

Футболистите на Георги Дерменджиев записаха важен успех, тъй като имаха само една победа през последните две години, а това бе първа за 2020 г.

Освен това "трикольорите" не бяха усещали вкуса на победата вече 6 поредни мача, в които записаха 5 загуби и 1 равенство, уточнява БГНЕС.

За последно България победи Чехия с 1:0 в мач без значение.

След тази контрола с Гибралтар на българския отбор му предстоят мачове с Финландия и Ирландия в Лигата на нациите.

"Наясно съм с качествата на отбора, срещу който играхме. Но съм доволен от победата. Все пак има много какво да се желае от нашия тим. Въпреки класата, която бе съперникът, ми се иска ние да бъдем интелигентен отбор. Всяка победа носи самочувствие, независимо какъв е съперникът. Нека младите да влизат в отбора. Важно е, когато влизат с победа. Самочувствието е различно, когато един млад игач влиза в първи и втори мач с негативен резултат. Ние сме гъвкави около играчите и състава, важното е в следващите два мача да се опитаме да спечелим точки", заяви Георги Дерменджиев пред БНТ.

mediapool.bg