Кламер БГ - Новини: Григор Димитров отпадна от US Open

Григор Димитров отпадна от US Open

Спорт

|
Ср, 03 Септ 2014г. 12:31ч.
Григор Димитров отпадна от US Open

Григор Димитров загуби в три сета осминафинала срещу Гаел Монфис (5:7, 6:7(6), 5:7) и отпадна от Откритото първенство на САЩ.

Българинът имаше проблем със сервиса си в първия сет. Във втория успя да стабилизира играта си, но пропиля два сетбола в тайбрека.

Димитров все пак записа най-силното си представяне в Ню Йорк след загуби още в първия кръг в предходните три сезона. При първото си участие през 2011 г. той отново бе отстранен в три сета Монфис.

Българинът напусна турнира със 187 000 долара и 180 точки за световната ранглиста. Това бе третото класиране на Димитров сред най-добрите 16 в турнир от Големия шлем през тази година. Най-доброто му постижение остава полуфиналът на ”Уимбълдън”.

"Това беше много слаб мач за мен. Дори не бях близо до начина, по който исках да играя. Мисля, че имах прекрасна възможност да изляза на централния корт и да покажа най-доброто от себе си, но просто днес всичко вървеше в грешната посока", заяви Димитров на пресконференцията след мача, цитиран от сайта "Дневник".

"Разбира се, трябва да поздравя Гаел, защото той изигра много добър мач, но също така аз направих твърде много непредизвикани грешки, което ми коства много. Водех с 6:4 в тайбрека, имах всички шансове. Но просто направих много лош подбор на ударите. Не избрах правилното време", допълни световният номер 8.

Димитров достигна втората седмица в Големия шлем за трети път през годината след четвъртфинала на Australian Open и полуфинала на "Уимбълдън". Той обаче заяви, че като цяло не е доволен от резултатите си през сезона.

"В момента правя най-добрия си сезон, но дори не съм близо до това да кажа, че съм доволен от себе си. Не съм щастлив. Знам, че мога много повече. Днес беше доказателство за това. Няма да крия, че съм изключително разочарован. Изиграх много слаб мач, но трябва да го приема и да продължа напред. Остават пет турнира до края на годината и ще дам всичко от себе си", каза още той.

mediapool.bg