Кламер БГ - Новини: Григор Димитров играе с тайванец във втория кръг на Откритото първенство на Австралия

Григор Димитров играе с тайванец във втория кръг на Откритото първенство на Австралия

Спорт

|
Четв, 16 Ян 2014г. 08:50ч.
Григор Димитров играе с тайванец във втория кръг на Откритото първенство на Австралия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като победи тайванеца Йен-Хсун Лу с 6:3, 6:3, 7:6 (11). Българинът се класира за тази фаза на турнира в Австралия за първи път.

Началото на мача бе отложено заради горещото време в Мелбърн. Срещата трябваше да започне около 6.00 българско време, но жегите накараха организаторите да отложат програмата за деня и двубоят на Григор започна малко след 9.00 часа българско време.

Ключовите моменти в мача бяха във втория и третия сет. Тайванецът поведе с 3:0 гейма във втория сет, но българинът се мобилизира и успя да вземе шест последователни гейма, за да затвори сета с 6:3.

Във втория гейм на третия сет Димитров трябваше да спасява брейк пойнт на Лу. Това бе постигнато и резултатът бе изравнен – 1:1. В третия гейм Димитров имаше три възможности за брейк от 0:40, но ги пропусна. Сетът влезе в тайбрек при 6:6, след като Димитров изтърва мачбол при 5:4 гейма.

Тайбрекът също се разви трудно за българина. При 8:7 и сервиз за Димитров, той изпусна втория си мачбол твърде лесно след непредизвикана грешка. Тайванецът поведе с 8:9, но Григор запази концентрация и обърна сета до 13:11, с което спечели и мача.

С успеха си срещу Лу 22-годишният тенисист от Хасково изравни най-доброто си постижение в турнирите от "Големия шлем", след като миналата година игра в трети кръг на "Ролан Гарос". В третия кръг Димитров ще срещне поставеният под №11 в схемата канадец Милош Раонич.

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна преди ден във втория кръг на турнира след загуба от Саманта Стоусър с 2:6, 0:6.

mediapool.bg