Кламер БГ - Новини: Григор Димитров би Федерер в Ню Йорк

Григор Димитров би Федерер в Ню Йорк

Спорт

|
Ср, 11 Март 2015г. 09:19ч.
Григор Димитров би Федерер в Ню Йорк

Григор Димитров успя да постигне своята първа победа срещу Роджър Федерер (6:2, 1:6, 7:5) в демонстративен мач в Ню Йорк по случая световния ден на тениса.

Пред препълнената зала "Медисън скуер гардън" в Ню Йорк двамата изнесоха страхотен мач, а зрителите видяха множеството атрактивни отигравания и от двамата тенисисти. Срещата продължи час и половина.

Григор спечели набързо първия сет с 6:2, като успя да пробие съперника си в третия гейм.

В почивката между геймовете Роджър Федерер даде кратко интервю, в което определи Григор като един от тенисистите, които ще доминират играта в следващите 5-10 години. Той похвали избора на организаторите да поканят именно него за демонстративната среща, посветена на Международния ден на тениса.

Вторият сет премина изцяло под знака на Федерер, вземайки го с 6:1. Григор на свой ред даде интервю, което явно повлия на концентрацията му. Григор сподели вълнението си от това да играе в прочутата арена и припомни, че Ню Йорк е една от паметните спирки в кариерата му.

Третият сет беше значително по-оспорван от предходните два, но победата след 7:5 отиде при българина. Най-запомнящият се момент в този сет се случи, когато Димитров даде ракетата си на един от подавачите на топки край корта и той му спечели точка срещу Федерер при 3:2 гейма.

След мача Федерер се пошегува, че ако е бил с 10 години по-млад със сигурност е нямало да загуби от българина.

mediapool.bg