Кламер БГ - Новини: Григор Димитров отпадна от Индиън Уелс

Григор Димитров отпадна от Индиън Уелс

Спорт

|
Ср, 18 Март 2015г. 08:29ч.
Григор Димитров отпадна от Индиън Уелс

Григор Димитров отпадна от турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс след загуба от испанеца Томи Робредо с 4:6, 6:1, 5:7. Това е поредно отпадне на българина в третия кръг на този турнир.

Първият сет започна равностойно и всеки от двамата играчи печелеше сравнително лесно подаванията си. Размяната на геймовете продължи до 4:4, когато Димитров се пропука. Той даде три точки за пробив на Робредо, но при първите два опита успя да се измъкне с два аса. При третия опит обаче Робредо намери начин да спечели точката и да запише първи пробив.

Испанецът веднага се възползва веднага от шанса си и спечели сета с 6:4.

Вторият сет бе доминиран изцяло от Григор Димитров. Той поведе с 5:0 гейма. Робредо успя да върне един при своето подаване, но българинът без проблеми затвори втората част с 6:1.

В третия сет Робредо успя отново да намери играта си. Двамата тенисисти печелеха подаванията си до 6:5 гейма в полза на Робредо. В решаващия момент, както много често се случва, Григор Димитров загуби концентрация и с две двойни грешки подари два мачбола на съперника.

Още при първия си опит Робредо успя да затвори мача и да се класира за 1/8-финал. Там той ще се изправи срещу канадеца Милош Раонич.

mediapool.bg