Кламер БГ - Новини: Грешка на екипа на Мерцедес даде победата в Монако на Розберг за сметка на Хамилтън

Грешка на екипа на Мерцедес даде победата в Монако на Розберг за сметка на Хамилтън

Спорт

|
Нед, 24 Май 2015г. 18:27ч.
Грешка на екипа на Мерцедес даде победата в Монако на Розберг за сметка на Хамилтън

Грешка на екипа на Мерцедес попречи

на британеца Люис Хамилтън да спечели Гран при на Монако и даде титлата на неговия съотборник германеца Нико Розберг. Хамилтън дори остана трети и след пилота на Ферари Себастиан Фетел.

Хамилтън стартира от първа позиции и я задържа убедително в продължение на 65 обиколки. Тогава се стигна до тежък инцидент, при който Макс Верстапен с Торо Росо изпусна спирането за първия завой на пистата, удари Ромен Грожан с Лотус и се разби с висока скорост в предпазните стени.

При рестартирането на състезанието оставаха едва осем обиколки, но екипът на "Мерцедес" сгреши в изчисленията си и вместо Хамилтън да се върне начело, той загуби две позиции.

Розберг и Фетел се възползваха от подаръка и завършиха първи и втори без да позволят да бъдат изпреварени от Хамилтън по тесните улици на Монте Карло.

Така Розберг стана първият в историята пилот, който печели в три поредни години наградата на Монако. Освен това за първи път от началото на сезона германеца печели две поредни състезания. Той се доближи на десет точки от лидера в общото класиране Люис Хамилтън.

Четвърти и пети се класираха пилотите на Ред бул Данил Квят и Даниел Рикардо, шести - другият пилот на Ферари Кими Райконен, седми - Серио Перес от Форс Индия. Зоната на точките допълниха Дженсън Бътън с Макларън, Фелипе Насър със Заубер и Карлос Сайнц с Торо Росо.

В класирането Хамилтън води със 126 точки, пред Розберг със 116, Фетел 98, Райконен с 60.

mediapool.bg