Кламер БГ - Новини: Севиля отново триумфира в Лига Европа

Севиля отново триумфира в Лига Европа

Спорт

|
Четв, 28 Май 2015г. 06:36ч.
Севиля отново триумфира в Лига Европа

За втора поредна година Севиля

спечели турнира Лига Европа, побеждавайки с 3:2 украинския Днипро на финала във Варшава. Решаващи в мача се оказаха необичайните пропуски на украинците в защита, защото точно добрата защита ги доведе до финалния мач.

Севиля започна по-уверено мача, което бе обяснимо заради по-големия опит на този тим. Днипро обаче показа, че не е за подценяване и още в 7-та минута поведе в резултата с бърза атака. Нападателят на украинците Никола Калинич успя да овладее дълъг пас и свали топката към Матеус на дясното крило. Той на свой ред центрира обратно към Калинич, който с глава вкара за 1:0.

След голя Севиля вдигна оборотите още повече и голът за испанците не закъсня. В 28-ата минута след заучена комбинация от корнер топката стигна до краката на Криковяк от Севиля, който от точката на дузпата направи безпомощен вратаря на Днипро Денис Бойко.

Три минути по-късно защитата на

Днипро отново беше матирана от пас на Хосе Антонио Рейес, който изведе Бака сам срещу вратаря, който го излъга и вкара на празна врата за 2:1. Обратът беше пълен.

Днипро обаче не се стъписа и търпеливо продължи да чака своя шанс. Той дойде в 44-та минута, когато капитанът Руслан Ротан вкара гол от пряк свободен удар за 2:2.

В 74-тата минута отбраната на украинците допусна нова грешка след

изсипване на топката в наказателното поле на Днипро. Топката попадна във Витоло, който с един пас излъга цялата отбрана на Днипро и изведе Бака сам срещу вратаря. Нападателят вкара за 3:2.

Голът стъписа играчите на "Днипро" и те започнаха да играят твърде неорганизирано, за да изравнят отново. Така Севиля стигна до трофея, което е общо четвъртата им титла в този турнир.

mediapool.bg