Кламер БГ - Новини: Грети Стефанова е новият председател на групата на ДБ в градския парламент на София

Грети Стефанова е новият председател на групата на ДБ в градския парламент на София

България

|
Вт, 14 Септ 2021г. 16:00ч.
Грети Стефанова е новият председател на групата на ДБ в градския парламент на София

Грети Стефанова-

Общинският съветник Грети Стефанова е новият председател на групата на ДБ в Столичния общински съвет, съобщиха от формацията във вторник. Тя заема мястото на Методи Лалов, който преди седмица реши да се откаже от поста.

Грети Стефанова е строителен инженер и магистър по социално управление. Тя е член на Комисия по устройство на територията, архитектура и жилищна политика, Комисия по образование, култура, наука и културно многообразие, Комисия по икономика, собственост и дигитална трансформация.

От ДБ посочват, че в работата си Грети Стефанова се ръководи от своите приоритети: "Обичам София и хората, които живеят в моя роден град. Държа на морала и принципността в политиката".

На 8 септември Методи Лалов подаде оставка като председател на групата на ДБ в градския парламент на София. Той уточни, че решението му е изцяло лично и по негова инициатива, "но не е по "лични причини", както е модерно да се мотивират оставките в политическата ни реалност". Той продължава работата си като общински съветник в СОС на София.

"Лоялността към принципите и установените правила е най-важно за мен, а различията с някои от политическите ми съдейственици не ме разколебават въобще да продължа да влагам енергията и уменията си за постигане на правова, социална и демократична държава, каквато е общата цел на мнозинството членове и симпатизанти на "Да, България" и на останалите партии в коалицията и заради което напуснах съдийската си позиция в Софийския районен съд", добави тогава Лалов във фейсбук.

mediapool.bg