Кламер БГ - Новини: Гешев надъха МВР: 42-ма са закопчани след обир на възрастна жена в Белозем (видео)

Гешев надъха МВР: 42-ма са закопчани след обир на възрастна жена в Белозем (видео)

България

|
Вт, 11 Фев 2020г. 18:18ч.
Гешев надъха МВР: 42-ма са закопчани след обир на възрастна жена в Белозем (видео)

Главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов направиха внезапно посещение в пловдивското село Белозем, където преди няколко дни маскирани ограбиха 89-годишна жена. Посещението на Гешев и Маринов бе предшествано от специализирана полицейска операция в Белозем и две съседни села.

Профилактирани и прибрани в арестите са 42-ма души, претърсени са 50 адреса, образувани са няколко дела, които на пръв поглед нямат връзка с обира на възрастната жена – за незаконен добив на дървен материал, за фалшиви пари и акцизни стоки без бандерол. Общо 25 души са глобени за липса на лични документи.

"Работата на терен е много важна, не случайно днес тук са главният прокурор и министърът на МВР, за да проследят как се случва", коментира областният директор на полицията в Пловдив Йордан Рогачев, цитиран от местния сайт "Plovdivnow". Според него акцията е довела до "конкретен напредък" в издирването на извършителите на обира в Белозем.

"Това, което се случи с възрастната жена, е безобразие. Ако не може да се оправим с тези неща - с битовата престъпност, по-добре да закриваме държавата. Работим с г-н Рогачев, виновните ще бъдат намерени. Ако трябва, цялата полиция ще се изсипе тук. До края на годината нещата ще изглеждат по съвсем различен начин. Ще станат нещата. Но трябва и от вас помощ на местно ниво", коментира Иван Гешев, цитиран от Dir.bg.

В края на миналата седмица близо 30 души бяха арестувани при операция на прокуратурата, МВР и КПКОНПИ на граничния пункт "Калотина". Задържана беше цялата смяна митничари, както и граничните полицаи. Това пак се случи в присъствието на главния прокурор.

mediapool.bg