Кламер БГ - Новини: Гешев изгря във фотосесия с Митко Чорапа в Пловдив

Гешев изгря във фотосесия с Митко Чорапа в Пловдив

България

|
Пет, 04 Юни 2021г. 16:17ч.
Гешев изгря във фотосесия с Митко Чорапа в Пловдив

Гешев изгря във фотосесия с Митко Чорапа в Пловдив

Главният прокурор Иван Гешев се появи с цяла фотосесия как пие кафе с Митко – продавач на чорапи в Пловдив, защитен от съгражданите си след като бе нападнат и ударен от собственик на заведение в "Капана". Този акт на съпричастност, проявена от пловдивчани спрямо един от най-добродушните и неконфликтни хора в града, предизвика възхищението на цяла България.

Срещата на Гешев с Митко Чорапа, която според БНР е била в петък сутринта, става два дни след като САЩ атакуваха корупцията в България със санкции срещу Делян Пеевски, Илко Желязков, Васил Божков и още трима българи.

Иван Гешев все още не е коментирал публично санкциите, които Вашингтон определи като "най-широкообхватното еднократно действие [на САЩ], насочено срещу корупцията досега".

Вместо Гешев, изявление в петък направи говорителката му Сийка Милева, която настоя САЩ да предоставят повече информация за корупционните практики на Пеевски, макар че пак според Милева, "голяма част от посочените доказателства в обсъждания доклад вероятно стъпва на работата на прокуратурата".

Междувременно гражданските протести с искане за оставката на Гешев бяха подновени.

Кадрите, на които се вижда как Гешев пие кафе с Митко, са публикувани във фейсбук групата "Забелязано в Пловдив-новинар", която има 123 членове. Използван е съмнителен профил, който изглежда е на фен на бившия премиер Бойко Борисов.

Прави впечатление, че снимките са заснети от различни ъгли от близко разстояние, което означава, че Гешев и събеседниците му няма как да не са забелязали, че ги снимат. Така и вероятността да са заснети от случаен минувач изглежда по-малка, защото с Гешев винаги ходят по няколко души охрана от Бюрото по защита.

Кой сподели снимките в социалните мрежи?

Въпросните снимки са публикувани в групата "Забелязано в Пловдив- новинар" от профил с името "Atanas Atanasov", които за пръв път пуска нещо в нея.

"Atanasov" няма качени лични снимки, а само две профилни и има 55 приятели, които обаче не са "харесвали" и коментирани публичните му постове. Публикациите са само 25, като някои от тях се повтарят. Например видеото от прословутата сценка с Борисов, Кирил Ананиев и Николай Нанков, които обсъждат повишения кредитен рейтинг на пънчета край пътя, е публикувана три пъти – на 12, 13 и 16 октомври 2020 година, коментар към видеото от "Atanasov" няма.

Цялата публична активност в профила е била в периода между 28 септември и 29 декември 2020 година.

Всички публикации, които е споделял в профила са без коментар. В повечето случаи става дума за споделени клипове и коментари на Бойко Борисов, но има и няколко на бившия председател на парламента Цветан Караянчева от ГЕРБ, както и на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Въпросният пловдивчанин е препубликувал и по един пост на социалното и на спортното министерство от времето на кабинета "Борисов 3". Има и няколко публикации от сайтове, които критикуват президента Румен Радев или БСП.

mediapool.bg