Кламер БГ - Новини: Герой от "Флинстоун", сега министър. Фейсбук отговори на Данаил Кирилов

Герой от "Флинстоун", сега министър. Фейсбук отговори на Данаил Кирилов

България

|
Вт, 25 Авг 2020г. 15:20ч.
Герой от "Флинстоун", сега министър. Фейсбук отговори на Данаил Кирилов

Възмущението на правосъдния министър Данаил Кирилов, че опонентите му го наричат "Барни Ръбъл" роди сума ти шеги и колажи във фейсбук. Мощният онлайн отговор е под формата на група с името "Група на наричащите Дани Кирилов с името Барни Ръбъл". Тя бе създадена в понеделник и в нея членуват вече над 2000 души.

Пак в понеделник министърът заяви, че имал списък с 250 души от една политическа партия, които го наричат "Барни Ръбъл". Ден по-късно Божидар Божанов от "Да, България" обяви, че заедно с адвокат Димо Господинов са подготвили заявления по GDPR, за да разберат какви лични данни е събирал министърът в качеството си на администратор, какъвто е по закон.

Междувременно обемът на фейсбук творчеството нараства много бързо. В един от колажите самият Барни Ръбъл се възмущава, че половин България го нарича "Данаил Кирилов". В друг е изборазена кръстословица, а определението на търсената дума е" "Анимационен герой от сем. Флинстоун, сега министър на правосъдието".

Жертва на множество колажи е и известната снимка на Кирилов и премиера Бойко Борисов в парламента. Министър-председателят е с неособено щастливо изражение, а Кирилов го гледа в с очакване. Неизвестен фейсбук-автор е написал репликите: "Шефе, защо всички ме обиждат?". "Нямам представа, Барни".

В друг колаж със същата снимка Борисов заявява на Кирилов, че в новата конституция може да пише само точките и запетаите.

Реалността обаче е друга. Министърът вече се похвали, че е един от авторите на проекта. Отказа обаче да назове останалите.

mediapool.bg