Кламер БГ - Новини: Георги Марков все пак ще е кандидат за депутат, Борисов се нуждаел от него

Георги Марков все пак ще е кандидат за депутат, Борисов се нуждаел от него

България

|
Ср, 24 Фев 2021г. 15:50ч.
Георги Марков все пак ще е кандидат за депутат, Борисов се нуждаел от него

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков преобърна позицията си и обяви, че все пак ще е кандидат за нов мандат. Причината била, че премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов имал нужда от него.

Преди по-малко от месец тай обяви с дълъг статус във Фейсбук, че не иска отново да става депутат.

"Понастоящем съм депутат на ГЕРБ без номинация, нито с подадена молба, а по настояване лично на Борисов – още 2 месеца ще бъда неговият депутат. А и не са разбрали посланието ми последните дни – огън служба не остана. Отдавна бяха войнишките години, а по-младите не са и служили в казарма, за да знаят този лаф отпреди уволнението (...) Само дни преди изтичане мандата на този парламент на 26 март, ще чукна 71 години, ако е рекъл Господ. Та, сега е моментът да кажа ясно: не желая да ставам депутат и няма да участвам в тези избори", написа тогава Марков, който направи и отчет на мандата си и обяви, че слиза от "парламентарната сцена".

НЕ ЖЕЛАЯ ДА СТАВАМ ДЕПУТАТ И НЯМА ДА УЧАСТВАМ В ТЕЗИ ИЗБОРИ

Приятели,

Благодаря Ви за огромния интерес към желанието...

Публикувахте от Георги Марков в Четвъртък, 28 януари 2021 г.

Сега обаче Марков обяви точно обратното – отново ще участва в изборите. До промяната в решението се стигнало, след като "Бойко ми телефонира":

"Каза, че има нужда да съм в листите на ГЕРБ. Приятел /от 25 г./ в нужда се познава, затова се съгласих. Искам да помогна на Бойко да стане ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН С ПЕТ ПОРЕДНИ ПОБЕДИ, ЕДНА ПОВЕЧЕ ОТ МЕРКЕЛ И ОРБАН", написа депутатът във Фейсбук в сряда.

Бойко ми телефонира. Каза, че има нужда да съм в листите на ГЕРБ. Приятел /от 25 г./ в нужда се познава, затова се...

Публикувахте от Георги Марков в Сряда, 24 февруари 2021 г.

Марков е един от депутатите, които яростно защитават Борисов и нападат БСП. "Смеят се на джипката, но тя е символ на направеното", каза той преди седмица по повод излъчваните на живо във Фейсбук обиколки из страната, с които премиерът си създава безкритична среда и избягва да му се задават въпроси.

През 2017 година Марков бе обявен за т.нар. "гражданска квота" в листите на ГЕРБ.Той бе втори в 24 МИР, преди него бе бившият финансов министър Владислав Горанов. Марков е и бивш депутат от СДС, бивш конституционен съдия и агент на Шесто управление на ДС.

mediapool.bg