Кламер БГ - Новини: Георги Марков: Гордея се с КС и със Светия синод, и с народа

Георги Марков: Гордея се с КС и със Светия синод, и с народа

България

|
Пет, 27 Юли 2018г. 17:21ч.
Георги Марков: Гордея се с КС и със Светия синод, и с народа

"Току-що приключи разговора ми с председателя на КС Борис Велчев. Казах му, че той и останалите съдии, които оформиха това решение (за Истанбулската конвенция – бел.ред.) и това мнозинство остават в историята". Това каза пред вестник "24 часа" настоящият депутат от ГЕРБ Георги Марков, който е бивш конституционен съдия и агент на "Шесто управление" на Държавна сигурност

Интервюто му за "24 часа" изобилства от запомнящи се послания. Ето някои от тях:

"Няма такова решение на КС в близо 30-годишната история на КС, което да има такова огромно значение за България. С това решение се слага и сега, и занапред бариерата пред опитите за въвеждането на джендър идеологията в България и разрушаването на традиционното семейство - нещо, което, за съжаление, виждаме в Западна Европа".

"Това решение значи много повече от конкретния казус, а именно - че България е суверенна страна, в която властта произтича от българския народ, а не от Брюксел, Страсбург, Вашингтон и Москва. А още по-малко от Партията на европейските социалисти ПЕС".

"Така например една кака от Европарламента си позволи нахалството да пита българския премиер кога българският парламент ще приеме конвенцията. Въпреки дългия си престой в ЕП тази кака дори не е разбрала, че в България има разделение на властите и не може министър-председател, пък било той и Борисов, да дава отговор дали законодателният орган ще приеме даден закон, или ще ратифицира международен договор".

"ПЕС брутално упражни натиск върху лидера на българската опозиция, която (г-жа Нинова) за нейна чест устоя на натиска. Аз съм човек, свързан с Европа - и в Централна Европа съм сключил граждански брак".

"С това решение става ясно един път и завинаги, че не сме загубили суверенитет с членството си в СЕ и ЕС. Затова крайно време е да сложим край на евродупедавството, наподобяващо в много случаи наколенките пред СССР, на които бяхме свидетели".

"Считам за ненормално български министърки да дават съвети на лидер на опозицията да дават съвети на лидер на опозицията да слуша ПЕС".

"Считам, че решението на КС тепърва ще се оценява като историческо. И поздравявайки съдиите, поздравявам и Св. синод на Българската православна църква. Гордея се, че България е под егидата на Св. синод и препоръчвам на младите колеги юристи да четата становището на Св. синод, с което те излязоха пред българския народ и което очевидно е готвено от изключително добри юристи международници".

"Българинът не се нуждае да му определят отвън какво е мъж и жена, защото ние си го знаем".

mediapool.bg