Кламер БГ - Новини: ГЕРБ създава комисия по етика, за да не се "самозабрави"

ГЕРБ създава комисия по етика, за да не се "самозабрави"

България

|
Нед, 07 Юли 2019г. 19:16ч.
ГЕРБ създава комисия по етика, за да не се "самозабрави"

За да не се самозабравим, ще създадем комисия по етика в ГЕРБ.

Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов, след като отлъчи най-верния си кадър и досегашния втори в партията - Цветан Цветанов.

Предвижда се етичната комисия да следи както за вътрешнопартийната дисциплина, така и за действията на членовете и ръководните лица на партията. Тя ще бъде помощен орган към действащата Изпълнителна комисия, който при нужда ще извършва проверки и ще предлага наказания.

Премиерът Борисов заръча членовете на комисията да бъдат чисти и морални хора. "Когато получаваме във Фейсбук или на страницата ни сигнали, първо ние да си проверим. Има МВР, прокуратура, но това си е тяхна работа. Но първо ние да си знаем, да проверим дали е вярно", коментира Борисов.

"Няма да има милост за никого", закани се лидерът на формацията.

Борисов припомни, че на миналата конференция е предупредил за сини и червени лампички, които ще светнат, ако не спазват партийните правила и линия.

"Не ме разбрахте, не ме разбраха за къщите за гости, не ме разбраха и други, не ме разбраха и за кмета на Пловдив", заключи лидерът на ГЕРБ.

Той използва форума, за да даде директиви за предстоящите кметски избори. Много добре събранията да си огледат хората по места, те ще са основните, които ще предлагат кандидати, разпореди председателят на политическата сила. Но уточни, че може да има и корекции на претендентите.

В стратегията си лидерът на ГЕРБ залага и на срещи с хората, които да кажат какво мислят за кметовете на политическата сила. "Дали не сме се самозабравили, дали не сме станали много лъскави, номенклатура. В момента, когато хората усетят това, партията е загинала", предупреди премиерът.

"През следващите няколко години трябва да направим радикални промени, където губим, например Плевен - там трябва да се отреже из основи", добави Борисов.

Той говори и за предложената от ГЕРБ един лев партийна субсидия в резултат от референдума. Той обяви, че следващите дни ще събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ, за да реши какъв да е членският внос. Според него, който заема по-висока длъжност, трябва да плаща повече.

mediapool.bg