Кламер БГ - Новини: Върнати в Италия са още 20 от контейнерите с отпадъци

Върнати в Италия са още 20 от контейнерите с отпадъци

България

|
Пет, 27 Март 2020г. 16:45ч.
Върнати в Италия са още 20 от контейнерите с отпадъци

От пристанище Варна-запад за Италия са отпътували 20 от контейнерите с отпадъци, за които се води досъдебно производство за нередовен внос от районната прокуратура във Варна, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

В момента на пристанището се намират само 25 от общо 127-те контейнера с италиански боклук. Следващата седмица се очаква и те да бъдат върнати на италианският доставчик.

Отпадъците бяха изпратени на партиди от италианската фирма "Дентиче пантелоне“ със седалище в град Салерно до регистрираната в София фирма "Блацион" ООД.

Проверка на товарите в средата на януари установи ,че съдържанието ми не отговаря на декларираното в документите. При първите проверени количества се оказа, че те съдържат текстилни, стъклени и дървени отпадъци, освен обявените пластмаса и каучук.

Инспекция в края на януари на остаанлите количества установи, че съдържат смесени отпадъци.

Разследването продължава с изпълнение на възложените от Районната прокуратура във Варна действия на територията на Италия и Северна Македония, постановени с европейски заповеди за разследване, допълват от прокуратурата..

mediapool.bg