Кламер БГ - Новини: Въпреки отказа от коалиция ДБ смятат, че само обединение може да доведе до стабилно мнозинство

Въпреки отказа от коалиция ДБ смятат, че само обединение може да доведе до стабилно мнозинство

България

|
Пет, 19 Авг 2022г. 11:48ч.
Въпреки отказа от коалиция ДБ смятат, че само обединение може да доведе до стабилно мнозинство

Снимка: БГНЕС

От "Демократична България" (ДБ) уважават отказа на "Продължаваме промяната" (ПП) да бъде направена предизборна коалиция, но смятат, че само с обединение може да се постигне стабилно мнозинство в следващия парламент. Това е записано в декларация на ДБ.

От формацията многократно предложиха на ПП да се обединят преди изборите. Партията на Кирил Петков и Асен Василев обаче отказа.

Въпреки това те твърдят, че ДБ е техен естествен партньор.

Един от аргументите за отказ бе, че социологическите проучвания не показвали кой знае какъв ръст в броя на подадените гласове при евентуална предизборна коалиция.

"Демократична България" вече съсредоточи своите сили и опит върху предизборната кампания с най-важната ни задача да мотивираме всички демократично мислещи хора да излязат на 2 октомври и да дадат своя глас за свободното и неизменно европейско бъдеще на България", заявяват от ДБ.

"Демократична България" няма притеснения и страх от самостоятелно явяване на изборите. ДБ е в отлична кондиция, намираме се в много добра форма", коментира пред БНТ доскорошният депутат от ДБ Ивайло Мирчев. Според него не може да се говори за пропуснати ползи заради липсата на обединение пред изборите. По думите му партиите трябва да предлагат решения на проблемите вместо да се занимават със социологически сметки.

От ПП смятат, че енергията на електората може да бъде мобилизирана по-ефективно чрез самостоятелно явяване на изборите, каза пък бившият зам.-министър на финансите Андрей Цеков. Той допълни, че партията е със самочувствието, че може отново да е първа политическа сила.

mediapool.bg