Кламер БГ - Новини: Задържан е заподозрян за стрелбата и грабежа в банка в Дупница

Задържан е заподозрян за стрелбата и грабежа в банка в Дупница

България

|
Четв, 17 Юни 2021г. 17:33ч.
Задържан е заподозрян за стрелбата и грабежа в банка в Дупница

Снимка: БГНЕС

Полицията е арестувала заподозрян за стрелбата и грабежа в банков клон в Дупница, съобщиха от МВР. Арестуваният е 40-годишен. Той бе задържан в рамките на часове след подаване на сигнала. Предстоят множество действия по разследването, допълват от МВР.

Въоръжен мъж е ограбил банков клон. По време на нападението той е стрелял в тавана, съобщи по-рано БНР. Освен пистолет е мъжът носел и бухалка.

Според първоначалната информация нападателят е взел около 10 хил. долара. На излизане от банката той е ударил един от чакащите на опашката клиенти и избягал.

Според бТВ нападателят е бил заснет от случаен минувач на излизане от банката. На кадрите се вижда облечен в черно мъж с шапка и маска. В ръката си носи торбичка.

Това е пореден въоръжен грабеж в последните няколко седмици. В края на април на бензиностанция край Перник бе нападнат инкасов автомобил и бяха откраднати около половин милион лева. По същата схема четири месеца по-рано, пак в Перник, въоръжени атакуваха друга инкасова кола. Досега не е съобщавано за някои от двата грабежа да има арестувани.

mediapool.bg