Кламер БГ - Новини: Възобновяват се редовните полети между България и Русия

Възобновяват се редовните полети между България и Русия

България

|
Пон, 28 Юни 2021г. 14:10ч.
Възобновяват се редовните полети между България и Русия

Възобновяват се редовните полети между България и Русия

От понеделник се възобновяват редовните полети между Русия и България, а руските медии съобщават за засилен интерес към страната ни като туристическа дестинация, предава БНР.

Двупосочните полети са от Москва до София, Варна и Бургас; от Екатеринбург и Ростов на Дон до Варна и Бургас, както и от Самара до Бургас.

Интернет платформите за продажба на самолетни билети отчитат увеличено търсене на полети до България. Средната цена на еднопосочен билет в момента е около 400 евро, но участниците на пазара очакват поевтиняване в близките седмици.

От 28 юни започва и продажбата на туристически пакети, съобщиха от Асоциацията на туроператорите в Русия.

Животът в България почти по нищо не напомня за пандемията, коментира в ефира на радио "Комерсант" Юлия Лазовская, която работи като туристически гид в София.

"Абсолютно всичко е отворено: планинските клубове, дискотеките, търговските центрове и моловете. Казината бяха отворени последни. През последния месец има всякакви фестивали. Сякаш България наваксва пропуснатото. Не забелязвам увеличение на цените в хотелите", казва Лазовская, цитирана от националното радио.

mediapool.bg