Кламер БГ - Новини: Втори нов градски автобус потрошен в Стара Загора

Втори нов градски автобус потрошен в Стара Загора

България

|
Пон, 11 Ян 2016г. 15:45ч.
Втори нов градски автобус потрошен в Стара Загора

За втори път нов градски автобус в Стара Загора става обект на нападение с камъни, при преминаване по една и съща улица, съобщиха от общината.

Инцидентът е станал около 21 часа във неделя. Неизвестен хвърлил камък с големина на юмрук по преминаващия по улица "Кап. Петко войвода" градски автобус на линия 51, каза ресорният зам.-кмет Йордан Николов.

Камъкът е направил голяма дупка в прозореца на превозното средство. За щастие никой не е седял на седалката до мястото и пострадали няма. В противен случай би имало тежки последствия, коментира управителят на общинското дружество "Автобусни и тролейбусни превози" Димитър Авджиев.

Записите от камерите, извършващи видеонаблюдение в автобуса, както и на външни камери от мястото на възникване на инцидента, са иззети от разследващите. По случая е образувано досъдебно производство.

В края на 2015 г. пострада и друг автобус, преминаващ по ул."Кап. Петко войвода" в близост до бл.76. Резултатът бе счупено стъкло на прозореца, като до момента извършителите все още не са открити.

Общественият градски транспорт в Стара Загора беше изцяло обновен с 55 нови, икономични и екологични автобуси. Те бяха купени по европейски проект, финансиран от оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013.

mediapool.bg