Кламер БГ - Новини: Всички български отбори аут от евротурнирите по футбол още през юли

Всички български отбори аут от евротурнирите по футбол още през юли

Спорт

|
Пет, 24 Юли 2015г. 12:28ч.
Всички български отбори аут от евротурнирите по футбол още през юли

И четирите български отбора в европейските клубни турнири приключиха участието си за сезон 2015/2016 още през юли. Представителите ни изиграха общо едва 10 мача, в които записаха 2 победи, 4 равенства и 4 загуби.

Най-достойно се представи Берое. Тимът от Стара Загора донесе двете победи за клубния ни футбол, които бяха постигнати в първия предварителен кръг на Лига Европа, в който старозагорци отстраниха литовския Атланстас (2:0 в Литва и 3:1 в Стара Загора). Следващият съперник обаче се оказа непреодолим за Берое. Датският Брьондби изхвърли отбора след победа с 0:1 преди седмица в Стара Загора и 0:0 на реванша в Дания, изигран снощи.

Миналогодишният участник в груповата фаза на Шампионска лига – 4-кратният шампион на България Лудогорец, се издъни през настоящата кампания, записвайки две загуби от непретенциозни молдовски Милсами. Разградчани загубиха у дома с 0:1, а на реванша бяха надиграни с 2:1.

С две ремита, но с повече допуснати голове на собствения си стадион, тимът на Литекс се сбогува с Лига Европа още след първия кръг. Ловчанлии бяха отстранени от латвийския Йелгава след 1:1 в Латвия и 2:2 в Ловеч.

Варненският Черно море също отпадна още от първия съперник. Моряците направиха 1:1 с Динамо Минск, но на реванша в беларуската столица снощи бяха разгромени с 4:0.

mediapool.bg