Кламер БГ - Новини: Волен Сидеров е арестуван за хулиганство в Първо районно

Волен Сидеров е арестуван за хулиганство в Първо районно

България

|
Пет, 08 Юли 2022г. 15:53ч.
Волен Сидеров е арестуван за хулиганство в Първо районно

Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" Сидеров е задържан след хулигански действия и нанесени материални щети на територията на Първо районно управление в София. Той е отишъл в полицията да търси полицайката Симона Радева, за която има медийни публикации, че е помагала на причинителя на тежката катастрофа в София Георги Семерджиев.

Сидеров е нахлул в районното и счупил стъклото на дежурния полицай. Случаят ще бъде докладван на прокуратурата.

Преди шест години Софийският градски съд осъди Волен Сидеров на две години пробация и 25% удръжка от депутатската му заплата за петте му присъди за хулиганство, за които той се споразумя с прокуратурата.

Волен Сидеров се призна за виновен за хулиганство по делата за скандалния му полет до Варна в началото на 2014 г., за нахлуването в НАТФИЗ в нощта на местните избори през ноември 2015-та, както и за скандала на празника в Батак през 2013 г.

Освен за хулиганство той бе осъден за посегателство срещу полицай за скандала пред клекшопа на ул. "Г.С.Раковски", предшестващ нахлуването в театралната академия, както и за саморазправата с репортер на СКАТ пред Народното събрание в деня на гласуването със "златния пръст" на кабинета "Орешарски" през 2013 г.

В края на миналата година в социалните мрежи бе публикувано видео, на което се вижда Сидеров в центъра на скандал с блъскане и размяна на удари с човек на улицата. Във видеото се чува как Сидеров крещи: "Научи български".

"Аз постоянно се бия с някого, да. Защо това ви смущава, аз не мога да разбера. Аз съм известен хулиган. Всеки, който ме предизвика, всеки, който ми каже нещо по мой адрес - неприятно, позорно, обидно...", каза тогава Сидеров пред "Офнюз".

mediapool.bg