Кламер БГ - Новини: Санкт Петербург отменя коледните тържества, парите отиват за войната

Санкт Петербург отменя коледните тържества, парите отиват за войната

Война в Украйна

|
Пет, 07 Окт 2022г. 18:26ч.
Санкт Петербург отменя коледните тържества, парите отиват за войната

Санкт Петербург отменя коледните тържества, парите отиват за войната

Традиционните коледни и новогодишни тържества В Санкт Петербург щу бъдат отменени, а икономисаните средства ще отидат за придобиване на допълнително снаряжение за доброволците и мобилизираните във войната на Русия в Украйна. Това съобщи градската администрация в петък, цитирана от ТАСС.

"На съвещание на губернатора Александър Беглов с членове на градския съвет е взето решение за отмяна на вече планираните празнични мероприятия за Нова година. Спестените средства ще бъдат отделени в градския бюджет за целево придобиване на допълнително снаряжение за доброволци и мобилизирани", пише в съобщението.

Така няма да се състоят концертите на Дворцовия площад и Невския проспект, традиционните фойерверки, огнения фестивал "Рождественска звезда", благотворителния прием в Таврическия дворец. Само детските празненства ще се състоят.

Мобилизираните в Петербург получават еднократно 100 хил. рубли, а доброволците – 300 хиляди.

Администрацията на Ленинградска област вече отмени планирани областни масови развлекателни мероприятия, а освободените средства бяха включени в бюджета за участниците във войната.

mediapool.bg