Кламер БГ - Новини: Водачите на ВМРО: Каракачанов, Джамбазки, Контрера и настоящи депутати

Водачите на ВМРО: Каракачанов, Джамбазки, Контрера и настоящи депутати

България

|
Пет, 26 Фев 2021г. 17:19ч.
Водачите на ВМРО: Каракачанов, Джамбазки, Контрера и настоящи депутати

ВМРО обяви водачите на листите си за предстоящите на 4 април парламентарни избори. Вицепремиерът и лидер на партията Красимир Каракачанов ще е начело в Плевен и Варна.

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки ще е водач в Благоевград и Бургас. На последните парламентарни избори през 2017 партията на Каракачанов беше в коалиция с НФСБ и "Атака". Тогава Джамбазки отново беше евродепутат, но беше на последните места в няколко листи.

В 24-и МИР водач става Карлос Контрера, който сега е председател на групата общински съветници "Патриоти за София" в Столичния общински съвет. Ако ВМРО прескочи бариерата за влизане и има депутат от този район, Корнтрера ще замени общината с Народното събрание.

Почти всички настоящи депутати на ВМРО са водачи на листи за предстоящите избори. Изключение прави само Калин Поповски, който обаче ще намери място в листите на партията.

Зам.-председателят на ВМРО и настоящ народен представител Искрен Веселинов ще се бори също в два района – Русе и 25 МИР София. През 2017 година той стана депутат именно от Русе.

Председателят на Националния предизборен щаб и организационен секретар на партията Юлиан Ангелов, които и в момента е депутат, ще е водач в София област и 23 МИР в столицата.

Настоящият народен представител и член на ръководството на ВМРО Александър Сиди ще е първи в Пловдив и Стара Загора.

При останалите настоящи депутати разпределението е: доц. Милен Михов - Велико Търново; Красимир Богданов – Враца; Мария Цветкова – Ямбол; Деан Станчев – Шумен; Йордан Йорданов – Добрич; Борис Вангелов – Габрово. Александър Сабанов, който и до сега беше народен представител от гражданската квота на ВМРО, ще се води листите в Силистра и Хасково.

Обявеният вече като "гражданска квота" бивш депутат от РЗС Димитър Чукарски ще е водач във Видин и Монтана, в Кърджали - Делчо Янков, в Кюстендил - Георги Петров, а в Ловеч - Бойко Пъдарски. Първи в листата в Пазарджик е Стефан Балабанов, а в Перник ще Султанка Петрова, която беше депутат в 43-ото Народно събрание, а в момента е зам.-министър на социалната политика.

Общинският съветник от "Съюз за Пловдив" и бизнесмен Владимир Кисьов Владимир Кисьов ще е водач в Пловдив-област, в Разград - Евгени Драганов, в Сливен - Христо Димитров, а в Смолян - Александър Пецов.

Слоганът на партията ще бъде "България над всичко". Преди ден партията обяви и т.нар. "гражданска квота". Сред кандидатите за депутати от ВМРО са икономистът и бивш водещ в Нова тв Кузман Илиев, актрисата Ернестина Шинова, както и напусналият преди ден БСП експерт по външна политика Боян Чуков. Изключеният от БСП депутат Иван Иванов също ще бъде в листа на ВМРО.

mediapool.bg