Кламер БГ - Новини: Влаковете по Подбалканската линия се движат, но с ограничена скорост

Влаковете по Подбалканската линия се движат, но с ограничена скорост

България

|
Четв, 01 Дек 2022г. 12:33ч.
Влаковете по Подбалканската линия се движат, но с ограничена скорост

Снимка: Mediapool

Движението на влакове по Подбалканската линия е възстановено. Композициите обаче ще се движат със скорост до 25 километра в час в участъка, където имаше срутване на скали. Отсечката е в близост до с. Христо Даново. Там в сряда влак се блъсна в паднала скала. Един от машинистите бе откаран в болница с леки травми.

"Имаше доста сериозни наводнения в този район и тази скална маса се активизира - в един момент влагата в нея я повлича", обясни пред БНР инж. Бойчо Скробански, заместник-председател на Националния борд за разследване на произшествия въздушния, водния и железопътния транспорт.

Подобни брегове се укрепват със засаждане на дървета, обясни той. По думите на Скробански ежедневно кантонери правят обиколки и оглеждат трасетата.

"Има непрекъснато наблюдение. Вчера един час преди активизиране на тази скална маса, оттам е минал работникът, видял е, никакви признаци не е констатирал. Трудно това нещо може да се долови и установи", заяви той.

При инцидента в сряда нямаше пострадали сред 120-те пътници във влака. Те бяха откарани до гарата в Карлово, а оттам продължиха към Бургас с автобуси.

mediapool.bg