Кламер БГ - Новини: Вигенин: Няма разколебаване на подкрепата на БСП за Радев

Вигенин: Няма разколебаване на подкрепата на БСП за Радев

България

|
Ср, 17 Ноем 2021г. 08:57ч.
Вигенин: Няма разколебаване на подкрепата на БСП за Радев

снимка БГНЕС

„Работим за това Румен Радев и Илияна Йотова да победят на предстоящите избори. Социалистите масово ги подкрепиха на първи тур. Не са разколебани, ще го направят и на втори тур”, каза Кристиан Вигенин пред Нова тв. Преди ден той подаде оставка като председател на предизборния щаб на БСП заради резултатите на изборите.

Вигенин се опита да успокои духовете след атаката на лидера на БСП в оставка Корнелия Нинова към Румен Радев преди балотажа.

„Вярно е наистина, че с появата на новата партия (Продължаваме промяната) шансовете и на БСП да постигне по-добър резултат на изборите намаляха. Това се видя с всички партии, с които се борехме за промяната в предишното Народно събрание и очевидно не успяхме”, каза той.

По думите му благодарение на победата на „Продължаваме Промяната” сега има шанс за „едно стабилно мнозинство на реалната промяна, в което БСП има всички възможности да участва”.

„В това Народно събрание има само една лява партия. Това е БСП и от тази гледна точка имаме възможността, ако подходим умно да прокараме и нашите идеи и принципи, както и да разширяваме влиянието си. Беше сложна година, но трябва да подходим с разум”, коментира Вигенин.

Според него има ясен разлом между кандидатурите на Радев и Герджиков.

„Трябва да сме наясно в каква посока пращаме държавата. Единият олицетворява промяната и окончателното скъсване с модела ГЕРБ. През Герджиков ГЕРБ има шанс за реванш и връщане в управлението. Когато трябва да избираш между тези две неща, мисля, че изборът е ясен и тук партийните емоции трябва да излязат на заден план”, каза Вигенин.

mediapool.bg