Кламер БГ - Новини: Вече няма опасност за живота на четирима от ранените в катастрофите край Микре

Вече няма опасност за живота на четирима от ранените в катастрофите край Микре

България

|
Четв, 04 Ян 2018г. 13:28ч.
Вече няма опасност за живота на четирима от ранените в катастрофите край Микре

Без опасност за живота са вече четирима от тежко ранените в двете станали една след друга в средата на ноември катастрофи на пътя Варна-София – край Микре и край Сопот, съобщиха от Военномедицинска академия. Там бяха преместени пострадалите в пътните инциденти три жени и мъж, които първоначално бяха настанени в болницата в Ловеч.

От 3 януари най-тежко пострадалата жена (66 г.) диша самостоятелно и на практика вече няма опасност за живота й. Тя е приета във ВМА с много тежки травми – на лицевия череп и на таза, претърпява няколко операции, като в момента състоянието й е стабилно. Предстои следващата седмица да бъде изведена от реанимация и преместена в Клиниката по травматология, където да продължи рехабилитацията й, посочват от болницата.

Клиниката по травматология е и друга от пострадалите в инцидента край Микле на 17 ноември – 56-годишна жена, за която също се грижат рехабилитаторите. 74-годишният мъж, който бе приет с фрактура на таза, вече е изписан.

40-годишната жена, пострадала в катастрофа на 18 ноември край с. Сопот, също вече е без опасност за живота. Те беше транспортирана във ВМА с много тежка съчетана травма - черепно-мозъчна травма, травма на таза, фрактура на черепа, фрактура на мандибулата, много тежка гръдна травма. Преминала е през редица операции, състоянието й е стабилно и в момента е настанена в Клиниката по травматология.

mediapool.bg