Кламер БГ - Новини: Граждани плашат с протести заради дупки по софийски булевард

Граждани плашат с протести заради дупки по софийски булевард

България

|
Четв, 04 Ян 2018г. 14:09ч.
Граждани плашат с протести заради дупки по софийски булевард

Граждани искат спешен ремонт на столичния бул. "Искърско шосе" и другите улици, свързващи жк "Дружба" 1 и 2 с кварталите "Абдовица" и "Димитър Миленков" и с. Бусманци.

"Лошото състояние на пътя, на тротоарите и тяхната липса на много места ежедневно са предпоставка за произшествия и инциденти с щети и с опасност за живота и здравето на пътуващите с градския транспорт, с лични автомобили или пешеходци", пишат недоволните в писмо до кмета на район "Искър" Ивайло Цеков с копие до кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова.

Писмото е подписано от представители на обществените съвети на кв. "Абдовица", с. Бусманци, и жк "Дружба" 2. Сред недоволните е и районният съвет на БСП - Искър.

"Изразяваме своето възмущение от поредния некачествен ремонт в края на 2017 година, който не издържа и няколко дни и само и единствено за пореден път източи средства на столичните данъкоплатци", пише още в писмото. Те заплашват с протести, включително и спиране на движението по бул. "Искърско шосе" или в центъра на СОфия, ако не се предприемат спешни действия за решаване на проблема.

mediapool.bg