Кламер БГ - Новини: Валери Симеонов: Няма нужда да угаждаме на планетата на маймуните от жълтите плочки

Валери Симеонов: Няма нужда да угаждаме на планетата на маймуните от жълтите плочки

България

|
Четв, 27 Авг 2020г. 16:04ч.
Валери Симеонов: Няма нужда да угаждаме на планетата на маймуните от жълтите плочки

"Както е тръгнало, ще разрушим държавата, за да угаждаме на планетата на маймуните от жълтите плочки. Не, благодаря. Няма нужда".

Това каза зам.-председателят на парламента и лидер на участващата във властта НФСБ Валери Симеонов в интервю за "Фокус" по повод подадената оставка на правосъдния министър Данаил Кирилов и продължаващите почти два месеца протести срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев.

По-рано неговият заместник в НФСБ Валентин Касабов нарече демонстрантите "гащници" и "стадо" и обяви, че техният "собственик" в лицето на премиера Бойко Борисов, трябва да ги прибере в "кошарата".

Симеонов даде да се разбере, че не подкрепя отстраняването на Кирилов от министерския пост. Смятал го за несъстоятелно и извършено под натиска на "оредялата тълпа властолюбци от жълтите плочки".

"Това е човек абсолютно почтен, който не може да бъде обвинен в никакво пристрастие или лобизъм, камо ли за корупция да говорим. Това е човек, който си върши работата съвестно, и за мен, и за нас от НФСБ е непонятно как може да бъде освободен или, както по български вече можем да си го кажем - "оставчен" един министър, който си върши работата. За да се отстрани един човек от някакъв административен или политически, или в случая - министерски пост, трябва да има причина за неговото отстраняване. Не може причината да бъде еди кой си не го харесвал, пък този еди кой си е от службогонците, които се борят сега за получаване на власт не по законен начин през избори, а през натиск от улицата", каза още Симеонов.

mediapool.bg