Кламер БГ - Новини: В последния от трите почивни дни: интензивен трафик в цялата страна

В последния от трите почивни дни: интензивен трафик в цялата страна

България

|
Пон, 24 Септ 2018г. 18:57ч.
В последния от трите почивни дни: интензивен трафик в цялата страна

В последния от трите почивни дни започна засилен трафик по по пътищата на страната. Според данните на "Гранична полиция” от понеделник сутринта е интензивен трафикът на граничните пунктове "Кулата", "Капитан Андреево", "Дунав мост - Видин" и "Дунав мост – Русе", съобщава БНР. Задръстванията пък започнаха още от обедните часове по магистралите "Хемус" и "Тракия" в посока София.

Големите задръствания се образуваха на магистрала "Хемус". На "Тракия" въпреки двете ремонтирани трасете изчакването беше по-малко. В последствие - в късния следобед на понеделника задръстванията се образуваха на входовете на София. Изчакването бе около 40 минути, съобщиха читатели на Mediapool.

Ремонти и стеснения по основните пътни артерии в страната затрудняваха трафика към столицата в края на трите празнични дни.

За улеснение на трафика имаше две ленти за София на АМ "Хемус" в участъка с виадуктите, които се ремонтират на територията на Софийска област, съобщиха от АПИ.

В момента на АМ "Хемус" се ремонтира долното строене на 4 виадукта – при 19-ти км, 33-ти км, при 36-ти километър и при 51-ви км.

Заради ремонтните дейности е ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел "Витинска река" по път София – Ботевград и път Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ "Хемус" при 47-ми км при пътен възел "Ботевград" и обратно.

Строително-монтажни работи се извършват и на две мостови съоръжения на АМ "Хемус" на територията на област Шумен.

На АМ "Тракия" поради ремонт на съоръженията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас движението се осъществява двупосочно в платното за София. За улеснение на пътуващите днес ще има две ленти за София и една лента за Бургас.

Шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка между Ихтиман и тунел "Траянови врата" от км 45 до км 53, където е въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч в двете платна за движение поради неравности на пътната настилка и извършване на ремонтни дейности.

В участъка Чирпан – Стара Загора от км 168 до км 208 от днес се въвежда ограничение на скоростта до 90 км/ч поради неравности на пътното платно.

Ремонтни дейности се извършват и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на АМ "Тракия". Движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив. Шофьорите могат да използват алтернативни маршрути.

За пътуващите от София към Пловдив отбиването е при пътен възел "Церово" на АМ "Тракия" по път Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември, път Лозен – Звъничево – Пазарджик – Мало Конаре – Говедаре, път с. Цалапица до пътен възел "Цалапица" на АМ "Тракия", и обратно за идващите от Пловдив към София.

За улеснение на пътуването през Владая – по път (Е-79), на 24 септември от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

mediapool.bg