Кламер БГ - Новини: В Италия заради коронавируса глобяват хора, излезли през нощта да търсят цигари

В Италия заради коронавируса глобяват хора, излезли през нощта да търсят цигари

Европа

|
Ср, 11 Март 2020г. 18:04ч.
В Италия заради коронавируса глобяват хора, излезли през нощта да търсят цигари

Да отидеш да си купиш цигари или да потърсиш услугите на проститутка - това не е достатъчно сериозна причина, за да излезеш през нощта в Италия, в момент в който над 600 души починаха от усложнения след заразяване с новия коронавирус, предаде Франс прес.

Тридесет и три годишен мъж беше задържан от полицията, докато се разхождал през нощта в Торино, областта Пиемонте. При разпита той със смутен вид казал, че търсел проститутка.

Пак там 40-годишен безработен, който шофирал в 4 ч. през нощта, бил спрян от карабинерите и като извинение, че се намира навън, казал, че искал да си купи цигари. И двамата нарушители са били глобени.

От вторник в опит да спре разпространението на новия коронавирус италианското правителство забрани всякакво движение, което не е свързано с професионална дейност или здравни причини. Първите санкции бяха наложени още в първия ден на въвеждането на новите мерки.

Четиридесет и осем души бяха глобени за участие в погребално шествие в Сицилия в нарушение на правителствените разпоредби, съгласно които се преустановяват временно и сватбите, и погребенията.

mediapool.bg