Кламер БГ - Новини: В Германия и редица страни в Европа се извършва акция срещу ндрангета

В Германия и редица страни в Европа се извършва акция срещу ндрангета

Европа

|
Ср, 03 Май 2023г. 14:08ч.
В Германия и редица страни в Европа се извършва акция срещу ндрангета

В Германия и редица страни в Европа се извършва акция срещу ндрангета

Полицията в Германия арестува днес десетки хора в цялата страна в рамките на разследване срещу калабрийската мафия ндрангета, предаде Ройтерс, като се позова на изявления на германската прокуратура и полицията.

Агенцията отбелязва, че полицейските операции са част от координирана акция на разследващи от Германия, Белгия, Франция, Италия, Португалия и Испания, както и от службите "Европол" и "Евроюст".

Германската прокуратура в Дюселдорф, Кобленц, Саарбрюкен и Мюнхен, както и разследващите служби в германските провинции Бавария, Северен Рейн-Вестфалия, Райнланд-Пфалц, Тюрингия и Саар, съобщиха за мащабната операция в цяла Европа в съвместно съобщение за пресата, цитирано от ДПА.

Лицата, срещу които е насочена акцията, са обвинени в пране на пари, укриване на данъци, измами, контрабанда на наркотици и други престъпления.

Властите в Италия, Франция, Испания, Белгия и Португалия извършват едновременни обиски в рамките на обща операция, координирана от "Европол" и "Евроюст".

Италианската полиция съобщи, че в рамките на международната операция са изпълнени 108 заповеди за арест. По-голямата част от заподозрените са арестувани в Италия, информираха властите.

Освен това девет души са били арестувани в Германия, шест в Белгия, трима във Франция и още трима в Португалия, Румъния и Испания.

Ндрангета, базирана в областта Калабрия в Южна Италия, се смята за една от най-големите и най-мощни престъпни организации в Европа.

mediapool.bg