Кламер БГ - Новини: Грипната епидемия се отменя в 11 области

Грипната епидемия се отменя в 11 области

България

|
Пон, 04 Фев 2019г. 17:42ч.
Грипната епидемия се отменя в 11 области

Заради намаляващия брой болни в 11 области на страната грипната епидемия се отменя, съобщиха в понеделник от Министерствотто на здравеопазването.

През миналата седмица болните от грип

бяха с около 25% по-малко в сравнение с предходната, като според здравните власти пикът на грипа е отминал, но заболяването не трябва да се подценява.

От понеделник, 4 февруари, грипната епидемия се отменя в Русе, а от вторник, 5 февруари се отменя епидемията и в областите София-град, Кюстендил, Шумен, Видин, Плевен, Добрич, Сливен, Варна, Велико Търново. В Смолян грипната епидемия също се отменя за утре с изключение на община Мадан, където за лечебните и детски заведения остават в сила въведените противоепидемични мерки.

Регионалната здравна инспекция в Монтана удължава грипната епидемия на територията на областта до 8 февруари заради продължаващото покачване на броя на заболелите от грип и остри респираторни заболявания. Учебните занятия там се преустановяват за периода от 5 до 8 февруари включително.

И в понеделник, 4 февруари, в 1464 училища в страната учебните занятия бяха преустановени заради грипна ваканция.

Учебни занятия нямаше в 267 училища в София-град, в 194 училища в област Пловдив, в 111 - в област Благоевград, в 122 - в област Варна, в 105 - в област Плевен, и само в 4 - в област Кюстендил.

Продължава грипната ваканция за учениците от 83 училища в област Велико Търново, както и от 31 учебни заведения в област Габрово и от 52 - в област Търговище.

В 70 училища в област Русе, в 66 - в област Сливен, в 63- в област Стара Загора, в 59 - в област Разград, в 61 - в област Монтана, и в 54 - в област Хасково, също не се провеждаха учебни занятия в понеделник.

Учениците от 43 училища в област Враца, от 43 - в област Ловеч, от 23 - в област Видин и 11 училища в София -област, също не бяха на училище. Нямаше учебни занятия и в две училища в област Силистра.

mediapool.bg