Кламер БГ - Новини: Бъчварова се похвали в Париж, че оградата по границата ни е доказано ефективна

Бъчварова се похвали в Париж, че оградата по границата ни е доказано ефективна

България

|
Вт, 14 Апр 2015г. 19:25ч.
Бъчварова се похвали в Париж, че оградата по границата ни е доказано ефективна

Оградата по границата ни с Турция, за да ограничава нелегалния миграционен поток към ЕС, е доказала своята ефективност и предстои доизграждането на новата част от нея.

Това е заявила вътрешният министър и силов вицепремиер Румяна Бъчварова по време на срещата си с френския си колега Бернар Казньов в Париж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По думите й ще бъдат изградени и системи за видеонаблюдение за още по-ефективното управление и контрол на границите.

"Пазим границите на ЕС професионално и отговорно, като стабилен европейски партньор", добави тя и подчерта, че справянето с общите проблеми става заедно и с общи европейски

политики.

От своя страна Казньов е декларирал готовността на Франция да засили двустранното сътрудничество със страната ни в борбата с нелегалната миграция и трафика на хора, както и в противодействието на организираната престъпност във всичките й форми. П

Той съобщи, че само през 2014 г. 270 000 души с произход от рискови страни са се опитали да влязат Европа. По отношение на Шенген и механизма за сътрудничество и оценка на ЕК Казньов увери, че усилията на България са видими и Франция ще ги подкрепя.

mediapool.bg