Кламер БГ - Новини: Български автобуси са блокирани от часове на сръбско-унгарската граница

Български автобуси са блокирани от часове на сръбско-унгарската граница

България

|
Нед, 09 Ян 2022г. 20:36ч.
Български автобуси са блокирани от часове на сръбско-унгарската граница

Сн. Нова тв

Българи, пътуващи към Германия, се оплакват, че повече от 18 часа чакат да минат пункта. По техни думи, в един от автобусите има и малки деца. Забавянето важи само за пътническите автобуси, защото леките автомобили и тирове минават безпроблемно, предаде Нова тв. След сигнал на медиата, посланикът ни в Будапеща е обещал да осигури храна и вода на сънародниците ни на граничния пункт. По-късно част от пътниците отново се свързаха с нас и уточниха, че представителят на България нищо не може да предприеме.

По-късно от МвНР съобщиха, че по указания на министъра на външните работи Теодора Генчовска, българският посланик в Будапеща Христо Полендаков и екип от посолството пътуват към граничния пункт, за да окажат на място съдействие на сънародниците ни и да им доставят продукти от първа необходимост.

Министерството на външните работи продължава да следи ситуацията със затрудненото преминаване при ГКПП „Хоргош-Рьоске“, предизвикана от интензивния трафик през Сърбия и Унгария към страните от Западна Европа след края на новогодишните празници.

Препоръчваме на българските граждани да не предприемат пътуване по маршрута, освен при наложителни причини.

mediapool.bg