Кламер БГ - Новини: Българка, пребила съпругата на известен британски режисьор, е осъдена на 9.5 г. затвор

Българка, пребила съпругата на известен британски режисьор, е осъдена на 9.5 г. затвор

България

|
Съб, 28 Септ 2019г. 14:30ч.
Българка, пребила съпругата на известен британски режисьор, е осъдена на 9.5 г. затвор

Българка, пребила съпругата на известен британски режисьор е осъдена на 9 години и половина затвор за побой и грабеж, съобщи "Дейли мейл".

Гергана Георгиева на 48 години е пребила с метален чайник, вързала и ограбила 81-годишната вдовица на известния режисьор Майкъл Уинър.

Гергана Георгиева

По време на разследването станало ясно, че Георгиева е била негова бивша любовница и през 1999 г. е получила британско гражданство благодарение на него, пише изданието.

В мрежата вече е разпространен и видеоклип от камерите около къщата на семейство Уинър. На него се вижда как българката напуска дома дегизирана с голяма шапка и тъмна перука, след което изхвърля боклука и си тръгва. В къщата оставила да лежи безпомощна, в синини и рани 81-годишната Жералдин Уинър.

Случаят е от 2015 година. В съда става ясно, че Гергана е имала тригодишна връзка с режисьора, преди той да се ожени за Жералдин през 2011 година.

В продължение на близо две години след смъртта му през 2013 г., Гергана е обмисляла престъплението. Предполагала, че Жерладин е наследила огромното му наследство и един ден решава да проникне в апартамента й, за да си прибере "компенсациите".

Българката признава пред съда за грабежа, но не и за побоя. Тя е задигнала бижута за над 300 000 паунда. По време на нападението нарекла жертвата си Жералдин "зла вещица", която убила Майкъл Уинър с вуду магии.

Гергана е работила като личен треньор и секретарка на Уинър.

"Събуждам се до ден днешен посред нощ от кошмари, че някой ще ме удари по главата отново. Сега имам непрекъсната нужда някой да бди над мен и да е у нас. Майкъл сигурно се обръща в гроба", казва Жералдин Уинър пред съда.

Тя е била със завързани очи, по време на мелето. Ръцете и краката й били в примки от свински опашки. За ударите Георгиева е използвала чайник и желязна щанга.

Пред съда Георгиева казва, че "случайно" е ударила пенсионерката с чайник и метален стълб. Версията й е, че отишла да се разправя с Жералдин след смъртта на Майкъл Уинър, защото е изрязана от завещанието му, а неговата воля била и тя да получи нещо от него.

Подробности за инцидента на 9 октомври 2015 г. се появиха в петък, след като стана ясна присъдата по делото.

Госпожа Уинър разказва пред съда детайли от побоя.

"Бях блъсната от вратата обратно в апартамента и полетях право към кухненския плот. Обяснявах й, че не разбирам за какво говори, а тя ми каза, че са я пратили синовете Фабрис и Джулиян, за да ме убие, заради наследството на Майкъл. Държеше металната щанга. Опитах се да се измъкна, да я хвана за косата, но се оказа перука. Изблъска ме на земята и ме удари с чайника. Причерня ми и видях звезди", разказва жертвата.

Така е изглеждала Джералдин Уинър след побоя

След това Гергана се хвърля върху нея и й чупи ребро.

"Къде е диамантът във формата на сърце?", крещяла българката.

Ужасена, пенсионерката й казала къде е сейфа и Георгиева грабнала редица вещи, включително диамантена висулка и картина на базиликата "Свети Марк" във Венеция от Франц Ричард Унтербергер.

"Дадой й всичко, само за да се отърва от нея. Тя ме върза малко по-късно", казва жертвата.

На тръгване Георгиева заплашила Жералдин да не се обажда в полицията.

"Иначе ще трябва да гледаш изплашено през рамо до края на живота си", казала й българката.

Жералдин е с 30 шева след нападението. Ролките на главата й, които носила по време на атаката, я спасили от по-сериозно травми.

След като Гергана си тръгнала, Жералдин успяла да докопа ножици от кухнята и да се освободи от примките.

Малко след смъртта на Уинър, който си отива през 2013 година от рак, Гергана започва да звъни по вестниците и да твърди, че е самотна майка, която едва оцелява, след като режисьорът я изоставил.

Използвала е името Гергана Христова и твърдяла, че познава Мадона, Шърли Беси, Майкъл Кейн, Силвестър Сталоун и др. Веднъж Род Стюард казал на режисьора Уинър да не изпуска Гергана за нищо на света и че тя е неговото момиче.

Гергана Георгиева и Майкъл Уинър по времето, когато са били двойка в.Дейли Мейл

mediapool.bg