Кламер БГ - Новини: Четирима загинали и 28 ранени при 20 катастрофи в събота

Четирима загинали и 28 ранени при 20 катастрофи в събота

България

|
Нед, 12 Ноем 2023г. 19:32ч.
Четирима загинали и 28 ранени при 20 катастрофи в събота

Загиналият вчера при катастрофа край Велико Търново треньор Ферарио Спасов, сн. БГНЕС

Четирима души са загинали и 28 са ранени при 20 тежки пътни инцидента в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР в неделя. В София са станали 25 леки и една тежка катастрофа, при която е пострадал един човек.

От началото на месеца тежките пътни инциденти в страната са 223. При тях са загинали 16 души, а други 294 са ранени. От началото на 2023 г. катастрофите в страната са 6063, при които животът си са загубили 466 души. Общо ранените са 7925 души.

Известният футболен треньор Ферарио Спасов е загиналият при автомобилната катастрофа вчера следобед по главен път София - Варна, в района на село Шереметя.

Спасов, който в момента е треньор на тима на Дунав (Лом) от Северозападната Трета лига, се е прибирал към дома си в Ловеч след мача на неговия тим в Горна Оряховица.

24-годишен мъж от Лясковец, известен на полицията, но неосъждан, е шофьорът, помел със спортен мерцедес колата на Ферарио Спасов, предаде "24 часа". Шофьорът е със 16 месеца стаж и е карал мощната кола с много висока скорост. Хипотезите са за около 150 км/ч. А в интернет се е хвалел със снимки как шофира с 260 км в час.

По неизвестни причини 24-годишният Начо Панталеев не успял да спре, ударил голфа на популярния футболен специалист отзад и го изхвърлил в страни от пътя. Ферарио Спасов е издъхнал на място.

Младият шофьор от другата кола и спътницата му на 28 г. били откарани в спешна помощ с леки наранявания. Установено е, че имат само охлузни рани, шофьорът и хематом на главата. Освободени са за домашно лечение.

Той е тестван за алкохол и наркотици - пробите са отрицателни. Взети са и кръвни проби за химичен анализ. Задържан е за 24 часа по закона за МВР.

В неделя следобед обаче шофьорът, причинил катастрофата, е пуснат на свобода срещу най-леката мярка – подписка, предаде Нова тв.

Пред телевизията наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров заяви, че Начо Панталеев не е осъждан, има семейство и малко дете и няма опасност да се укрие.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е извикал в понеделник в София прокурора Кожухаров. Очаква се той да бъде отстранен от разследването и то да бъде поето от друг наблюдаващ прокурор.

Същевременно община Плевен обяви Ден на траур в понеделник, 13 ноември, в памет на трима загинали при тежка катастрофа на пътя Плевен - Ловеч.

На пътя Плевен - Ловеч живота си загубиха президентът и треньор на Волейболен клуб "Олимпиец" Стефка Великова и двама състезатели от мъжкия отбор на клуба - Калоян Минков и Симеон Симеонов.

Сигналът за инцидента е получен в 15:45 часа. Ударили са се два автомобила с плевенска регистрация на мокра настилка.

В тежко състояние е транспортиран за плевенска болница 19-годишен младеж, а 50-годишният шофьор на другия автомобил е оставен за лечение в ловешката болница.

mediapool.bg