Кламер БГ - Новини: Христо Иванов: "Демократична България" е сигурният инструмент за промяна

Христо Иванов: "Демократична България" е сигурният инструмент за промяна

България

|
Нед, 07 Март 2021г. 13:26ч.
Христо Иванов: "Демократична България" е сигурният инструмент за промяна

"Демократична България" е сигурният инструмент за промяна на България. Това каза съпредеседателят на обединението Христо Иванов при старта на предизборната кампания на Демократична България в събота.

"Демократична България" откри предизборната си кампания днес във виртуална среда, съобразявайки се с епидемичната обстановка.

Обединението представи свояте кандидати за депутати и програма на надеждата.

"Българя е другото име на надеждата, какъвто и да си, където и да си, каквото и да правиш винаги, когато е трудно, или когато ни е най-хубаво, когато мислим за миналото, или когато мислим за бъдещето - това е България. България е онова, което ни обединява, при всичките ни разлики и при всичките ни противоречия. България е онова, което ни свързва с миналите генерации, дава ни техния дух, техния смисъл, тяхната воля за държавност. България е онова, което ни кара да знаем, че утре може да бъде по-добро от днес. България е онова, което прави всеки от нас повече, по-голям, по-силен. България е нашата надежда, че заедно можем много повече. Но за да можем да превърнем тази надежда в реалност, трябва действие и идва деня за това действие – 4 април", каза Иванов.

Той посочи, че на тези избори, курсът може да бъде обърнат и да се промени посоката на движение на страната. "Ние от Демократична България ви предлагаме инструмент за това действие. Демократична България е не просто формация, Демократична България е ясна и последователна кауза. Но тя не е просто кауза, тя е ясна програма. Но тя не е просто програма и не е просто граждани, не е просто експерти. Демоктаична България е екип, който за три години доказа, че може да работи заедно, доказа, че може да гледа в обща посока, доказа, че може да отстоява последователно политически решения. Демократична България е сигурният инструмент за онова действие, с което ние можем да променим България, защото ние всички знаем,че България може много повече, демократична България може много повече", заяви Иванов.

"Миналата година заедно с вас бяхме по площадите на България и искахме оставка на правителството, на Борисов, на главния прокурор Гешев. Не успяхме тогава, но ето сега идва денят - 4 април, с легитимния инструмент избори да смъкнем това корумпирано правителство и да търсим промяната в България", каза другият съпредседател на формацията Атанас Атанасов.

Той призова хората да не се страхуват. "Разбира се, властта ще се опита да потисне избирателна активност, защото те разчитат на своите калинки във властта. Сложете едни ръкавици, една маска и на 4 април с бюлетината на Демократична България под номер 11 нека да потърсим промяната, защото най-силната ваксина в това пандемично време срещу тази корумпирана власт е високата избирателна активност", каза Атанасов.

mediapool.bg