Кламер БГ - Новини: Хиляди привърженици на кабинета излязоха пред Народното събрание (видео)

Хиляди привърженици на кабинета излязоха пред Народното събрание (видео)

България

|
Ср, 22 Юни 2022г. 21:02ч.
Хиляди привърженици на кабинета излязоха пред Народното събрание (видео)

Кадър: бТВ

Хиляди привърженици на правителството излязоха на протест пред сградата на Народното събрание, което подкрепи вота на недоверие към кабиента "Петков". Множеството посрещна с възгласи "Ууу" резултатите от гласуването. Малко по-късно сред хората излязоха представители на управляващата коалиция и самият Кирил Петков.

На излизане от сградата на парламента министрите от кабинета "Петков“

бяха посрещнати с аплодисменти от събралите се хора.

Множеството

скандираше "Победа", а министрите

се наредиха на стълбите пред НС и също аплодираха поддръжниците си.

"Днес видяхме как един човек - г-н Слави Трифонов, една мутра от Банкя, която праща есемеси на хората в НС, един човек, който толкова стои в Сараите и определя политиката в тази сграда, и г-жа Митрофанова, която още не може да повярва, че казахме "Не" на "Газпром". Тези 4 човека се съединиха, но не разбраха, че това не е начинът да спечелят България. Заедно ще ги победим!", заяви Петков пред протестиращите в подкрепа на кабинета.

Кадър: бТВ

"Вярвам, че днес няма избирател на ИТН, който да се гордее с депутатите си, че са натиснали бутоните заедно с депутатите от ГЕРБ, избирател на "Възраждане", който да се радва, че депутатите им са натиснали бутоните заедно с тези от ДПС", допълни Петков.

Отстраненият председател на Народното събрание Никола Минчев заяви, че борбата няма да спре.

Снимки: БГНЕС

В същото време от северната страна на парламента протестираха представители на ДПС, "Възраждане" и други хора, които искаха оставката на правителството. Пред сградата на спортното министерство пък протестираха представители на "Има такъв народ".

Преди 21 часа, обаче, при сгррадата на НС остана само протестът в подкрепа на правителството "Петков".

mediapool.bg