Кламер БГ - Новини: Ученици бяха евакуирани от гимназия в Сопот заради силния вятър

Ученици бяха евакуирани от гимназия в Сопот заради силния вятър

България

|
Вт, 15 Ян 2019г. 14:28ч.
Ученици бяха евакуирани от гимназия в Сопот заради силния вятър

Гимназията в Сопот спря работа във вторник, след като вратите на сградата бяха счупени от силния вятър в града. След първия час учениците са били евакуирани заради опасност да се счупят и прозорците на зданието.

Изведохме децата от училище, тъй като имах притеснение, че може да се пръснат прозорците на кабинетите, обясни Катя Адърска – Даскова, директор на Професионална гимназия "Генерал Владимир Заимов", цитирана от БГНЕС.

Първоначално се счупила една от вратите на учебното заведение, а в последствие . и другата. заради течението, температурата в сградата паднала много, а и според специалистите от общината имало опасност от още поражения. за това децата са изведени първо в двора, а от там до автобусите, които ги чакали до училището.

За утре прогнозата е силата на вятъра да бъде по-малка, така че няма да имаме причина да спираме учебните занятия, каза още Даскова.

Силните пориви са нанесли поражения и на покрива на столовата на училището.

В района духа силен вятър до 90 км/ч. Паднали са и пилони, които държат знамена в града. Вятърът е преместил и част от контейнерите за смет.

Заради лошото време не се учи и в професионалната гимназия по икономика "Тодор Г. Влайков" и основното училище "Христо Г. Данов" в с. Клисура. Във ваканция заради повреден котел и снега, който затруднява превозването на учениците от близките населени места във вторник бяха затворени и училището и детската градина в кюстендилското село Невестино. Не се провеждат занятия и в детската градина "Детелина" в с. Черно поле, община Ружинци, Видинска област. Причината са лошите метеорологични условия, съобщиха от образователното министерство.

mediapool.bg