Кламер БГ - Новини: Стефан Данаилов за битката за София: Плаша се от екзалтираните жени

Стефан Данаилов за битката за София: Плаша се от екзалтираните жени

България

|
Пон, 09 Септ 2019г. 12:20ч.
Стефан Данаилов за битката за София: Плаша се от екзалтираните жени

Двете основни кандидатки за кмет на София – Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, да направят кампания с по-малко емоции и повече мисъл. За това призова актьорът и заместник-председател на БСП Стефан Данаилов.

Той каза, че наблюдава внимателно процесите на политическата сцена:

"Двете дами, които ще се явят на състезанието за кмет на София, ще ги гледам по особен начин. Това са интересни и умни жени. Симпатизирам на Йорданка Фандъкова. Тя обаче е доста уморена, рутината също пречи. Това са недостатъци (...) Прави впечатление, че каквото и да се случи, минава покрай нея и все някой друг го е извършил. А цялата отговорност носи тя. Харесвам я, но винаги съм гласувал против нея и е ясно защо”, каза Данаилов пред бТВ.

Той разказа, че преди време казал на Манолова, че не става за президент. Сега обаче, каквото и решение да вземе БСП, той е "за" кандидатурата ѝ за кмет. Данаилов все пак отправи критики към бившия омбудсман и нейния инициативен комитет:

"Плаша се от екзалтираните жени. Малко се страхувам от нейния инициативен комитет. Това са едни млади хора, които са много остри и напрягащи. А тя е много склонна да приеме това и да продължи по техния начин. Така че я съветвам да укроти тона", каза той.

И я посъветва "да не подкара по схемата Фандъкова-Борисов". Според него тя трябва по свой начин да решава проблемите.

mediapool.bg