Кламер БГ - Новини: Спират движението през Владая в петък, пускат магистрала "Люлин"

Спират движението през Владая в петък, пускат магистрала "Люлин"

България

|
Четв, 01 Ноем 2018г. 19:39ч.
Спират движението през Владая в петък, пускат магистрала "Люлин"

Движението през Владая в петък се спира заради ремонт, но се пуска движението по магистрала "Люлин". Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Движението в платното за София при 9-ти километър на магистрала "Люлин" е възстановено в четвъртък, посочват от АПИ. Преминаването беше ограничено заради аварийно-възстановителни работи по укрепване на ската в близост до магистралата. От юни досега трафикът се осъществяваше двупосочно в платното за Перник.

В петък - 2 ноември, от 9 часа до 22 часа се спира движението по първокласния път София - Перник в отсечката от гара Владая до разклона за Горно Драгичево (от км 281+100 до км 282+000). Ще се пропускат само автомобилите със специален режим на движение, съобщават от АПИ.

В петък ще бъде положен последният асфалтов пласт и по тази причина е необходимо пълно спиране на трафика, уточняват от АПИ.

Превозните средства се насочват по магистрала "Люлин", а като алтернативен обходен маршрут леките коли могат да ползват и третокласния път Суходол - Мало Бучино - Голямо Бучино - Перник.

Продължава ремонтът на 600-метровия участък от края на четирилентовото платно до входа за село Владая (от км 278+556 до км 279+170). В тази отсечка в петък от 9 часа до 17 часа движението ще се осъществява в една лента във всяка посока. След 18 часа ще има две ленти за Перник и една за София.

Пътноподдържащото дружество е максимално мобилизирано да завърши ремонтните дейности колкото се може по-бързо, за да не се затруднява трафикът през Владая.

Агенция "Пътна инфраструктура" се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но извършваните ремонтни дейности са необходими за безопасността на движението при предстоящата зима, е посочено в съобщението.

mediapool.bg